سامانه های هوشمند سازی شهری :
سامانه های هوشمند سازی شهری، منطقه های شهری در شهر هوشمند هستند که از انواع مختلف سنسورها و روشهای الکترونیکی برای جمعآوری اطلاعات استفاده میکنند1. برای توضیحات بیشتر در ادامه برخی از این سامانه هوشمند سازی شهری رو با هم بررسی میکنیم.
-
دولت الکترونیک :
دولت الکترونیک عبارت از کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات برای ارتقاء کارایی، اثر بخشی، شفافیت تبادلات و تعاملات اطلاعاتی میان دولتها و درون دولت است.
در دولت الکترونیک، خدمات دولتی به صورت آنلاین و با استفاده از فناوری اطلاعات به مردم ارائه میشود. با استفاده از دولت الکترونیک، مردم میتوانند خدمات دولتی را به صورت آسانتر و سریعتر دریافت کنند.
-
سامانه های هوشمند حمل و نقل :
سامانه حمل و نقل هوشمند، یک سامانۀ هوشمند برای مدیریت حمل و نقل در شهر است. این سامانۀ شامل تجهیزات الکترونیکی، نرمافزارها و سامانۀ اطلاعات جغرافیایی است که به منظور بهبود کارایی حمل و نقل در شهر، تولید شده است. این سامانۀ با استفاده از تکنولوژیهای جدید، به منظور بهبود کارایی حمل و نقل در شهر، تولید شده است. با استفاده از این سامانۀ، مسیر حرکت خودروها، ترافیک و مسیر حرکت عابرین پیاده، کنترل میشود
-
سامانه های هوشمند پارکینگ :
سامانۀ پارکینگ هوشمند، یک سامانۀ هوشمند برای مدیریت پارکینگ در شهر است. این سامانۀ شامل تجهیزات الکترونیکی، نرمافزارها و سامانۀ اطلاعات جغرافیایی است که به منظور بهبود کارایی پارکینگ در شهر، تولید شده است. با استفاده از این سامانۀ، مسیر حرکت خودروها، تعداد خودروهای پارک شده و تعداد خالی مانده، کنترل میشود.
-
سامانه های هوشمند تولید و توزیع انرژی :
سامانۀ تولید و توزیع انرژی هوشمند، یک سامانۀ هوشمند برای تولید و توزیع انرژی در شهر است. این سامانۀ شامل تجهیزات الکترونیکی، نرمافزارها و سامانۀ اطلاعات جغرافیایی است که به منظور بهبود کارایی تولید و توزیع انرژی در شهر، تولید شده است. با استفاده از این سامانۀ، مصرف انرژی کاهش مییابد
-
سامانه های هوشمند مدیریت پسماندها:
سامانۀ مدیریت پسماندها، یک سامانۀ هوشمند برای مدیریت پسماندها در شهر است. این سامانۀ شامل تجهیزات الکترونیکی، نرمافزارها و سامانۀ اطلاعات جغرافیایی است که به منظور بهبود کارایی مدیریت پسماندها در شهر، تولید شده است. با استفاده از این سامانۀ، مصرف منابع کاهش مییابد.
-
سامانه های هوشمند مدیریت :
سامانۀ مدیریت ترافیک، یک سامانۀ هوشمند برای مدیریت ترافیک در شهر است. این سامانۀ شامل تجهیزات الکترونیکی، نرمافزارها و سامانۀ اطلاعات جغرافیایی است که به منظور بهبود کارایی مدیریت ترافیک در شهر، تولید شده است. با استفاده از این سامانۀ، ترافیک و مسیر حرکت خودروها، کنترل میشود.
-
سامانه های هوشمند مدیریت آب و فاضلاب:
سامانۀ مدیریت آب و فاضلاب، یک سامانۀ هوشمند برای مدیریت آب و فاضلاب در شهر است. این سامانۀ شامل تجهیزات الکترونیکی، نرمافزارها و سامانۀ اطلاعات جغرافیایی است که به منظور بهبود کارایی مدیریت آب و فاضلاب در شهر، تولید شده است. با استفاده از این سامانۀ، مصرف منابع کاهش مییابد.
-
سامانه های هوشمند مدیریت اضطراری:
سامانههای مدیریت اضطراری یا Emergency Operation Center (EOC) یکی از مراکز مهم و استراتژیک در بحث مقابله با سوانح و بلایای طبیعی و غیرطبیعی است . این سامانهها در شرایط اضطراری به منظور کنترل و هدایت عملیاتهای اضطراری، جمعآوری و تحلیل اطلاعات، تصمیمگیری و هماهنگی بین نهادها و سازمانهای مختلف، ارائه خدمات به شهروندان و کمک به بازسازی پس از بحران فعالیت میکنند.
-
سامانه های هوشمند مدیریت خطرات طبیعی:
سامانههای مدیریت خطرات طبیعی، سامانههایی هستند که به منظور مقابله با خطرات طبیعی مانند زلزله، سیل، خشکسالی و … ایجاد شدهاند . این سامانهها در شرایط اضطراری به منظور کنترل و هدایت عملیاتهای اضطراری، جمعآوری و تحلیل اطلاعات، تصمیمگیری و هماهنگی بین نهادها و سازمانهای مختلف، ارائه خدمات به شهروندان و کمک به بازسازی پس از بحران فعالیت میکنند .
-
سامانه های هوشمند مدیریت املاک و مستغلات:
سامانههای مدیریت املاک و مستغلات، سامانههایی هستند که به منظور ثبت و مدیریت اطلاعات مربوط به معاملات املاک و مستغلات ایجاد شدهاند . این سامانهها در شرایط عادی به منظور کنترل و هدایت عملیاتهای مربوط به ثبت و تغییرات اسناد، تحلیل اطلاعات، صدور گواهینامهها و … فعالیت میکنند.
-
سامانه های هوشمند نورپردازی :
نورپردازی هوشمند در مورد نظارت و کنترل بر روشنایی نمای ساختمان است. کاربر میتواند از طریق گوشی همراه یا هر دستگاه دیگری نورپردازی نما را به دلخواه تنظیم کند. همچنین با بکارگیری آن تمام سیستم های روشنایی موجود در خانه با استفاده از ابزارهایی مانند تلفن همراه و پنل های لمسی از راه دور حتی زمانی که در منزل حضور ندارید، مدیریت و کنترل می شود.
-
سامانه های هوشمند پایش کیفیت هوا :
سامانه پایش کیفی هوای کشور به منظور پایش و نظارت بر کیفیت هوای شهرها و مناطق مختلف کشور ایجاد شده است. این سامانه از طریق ایستگاههای سنجش و پایش، میزان غلظت ذرات معلق و گازهای آلاینده را در نقاط مختلف شهر یا منطقه اندازهگیری میکند. سپس با استفاده از این دادهها، شاخص کیفیت هوا را برای هر منطقه محاسبه میکند.